AdSomeNoise krijgt innovatiesteun om ‘dynamic creative optimization for video’ te ontwikkelen.

‘DCO for video’ is niet enkel technologisch een revolutie maar zal vooral de relevantie in video messaging enorm doen toenemen. Door ‘DCO for video’ wordt het heel eenvoudig om in real time, gepersonaliseerde, hyper relevante video’s samen te stellen en te publiceren. Dankzij innovatiesteun van de provincie Vlaams-Brabant start AdSomeNoise met de ontwikkeling.

Sinds 2015 bouwt AdSomeNoise klassieke DCO’s, oftewel Dynamic Creative Optimisation projecten voor toepassing in display (banner) campagnes en ads op social media. Dat doet het bureau voor binnen- en buitenlandse klanten waaronder Brico, Decathlon, Nationale Postcode Loterij en verschillende merken van speelgoedfabrikant Mattel.

‘DCO for video’ is de volgende stap. Vorig jaar ontwikkelde AdSomeNoise al een pilootproject voor Carglass in samenwerking met Semetis en SBS. Pre-roll videos werden in dit project in real time samengesteld op basis van verschillende signalen, waaronder het TV kijkgedrag van de consument. Een geslaagde proef en een wereldwijde primeur.

media

Een van de pijlers waarin Vlaams-Brabant innovatie wil ondersteunen is creativity. AdSomeNoise klopte dan ook aan bij de provincie Vlaams-Brabant voor innovatiesteun om ‘DCO for video’ verder te ontwikkelen.

“De jury vond dit project een topper. Het interessant idee is innovatief ontstaan vanuit de sterkten van de creatieve sector in Vlaams-Brabant. Bovendien zag de jury een mogelijk grote impact op Europees/internationaal niveau die heel wat tewerkstelling kan opleveren” zegt innovatiemanager van Vlaams-Brabant Pierre Faché.

Adhese, een belgische AdTech company, die bekend staat voor haar gdpr compliant aanpak, zal de koppeling aan uitgevers kant voor haar rekening nemen, zodat dergelijke projecten probleemloos kunnen geboekt worden. Als academische partner zal de KULeuven, onder leiding van Tim Smits, hoogleraar in het domein van persuasieve marketingcommunicatie, onderzoek doen naar consumentenpercepties wanneer deze nieuwe techniek gebruikt wordt, en onderzoeken welke variabelen een invloed hebben.

Met de innovatiesteun wil AdSomeNoise een standaard ontwikkelen. Het bureau wil de technologie op de markt brengen zodat anderen er ook mee aan de slag kunnen.

“Het potentieel is enorm”, zegt Steven Verbruggen van AdSomeNoise. “Het belang van video advertenties blijft wereldwijd jaar na jaar toenemen en met DCO for video kan ook het medium eindelijk evolueren van one to many communicatie naar one to one communicatie. We zaten al even te broeden op verdere ontwikkeling, maar met deze innovatiesteun van meer dan 100k kunnen we echt versnellen.”

“DCO voor video geeft ontzettend veel mogelijkheden.” vult Sam Buyst van AdSomeNoise aan “Zelfs interactiviteit in video zal mogelijk zijn. En deze technologie vormt de basis voor next level addressable TV reclame”.

AdSomeNoise en Adhese zoeken nog adverteerders en uitgevers die willen meewerken in de proof of concept fase en zo een voorsprong willen nemen in de learnings met DCO for video.

E-mail ons indien u interesse heeft.

AdSomeNoise
04/02/2021

Stay in touch


So, you like to hear us talk huh? What about entering our newsletter?

symbol

Like what you see?

We help navigate customer journeys in a connected world by integrating creativity, media and technology.

Contact us