Samsung personaliseert videoadvertenties met AdSomeNoise

13/09/2022

Vanaf deze week kunt u online hyperrelevante pre-roll videoadvertenties te zien krijgen van Samsung. Die worden in real-time samengesteld op basis van verschillende signalen en data. Geautomatiseerde personalisatie in online streaming van videoadvertenties was tot nu toe nog niet mogelijk. Mede dankzij innovatiesteun van de provincie Vlaams-Brabant stelde AdSomeNoise deze technologie, Dynamic Creative Optimization (DCO) for Video, helemaal op punt.

Het Leuvense agency is al jaren een autoriteit op vlak van DCO voor display. Aangezien video steeds belangrijker wordt in digital campaigning zijn gepersonaliseerde videoadvertenties in online streaming een welgekomen innovatie. Samen met het Gentse Adhese ontwikkelde AdSomeNoise bovendien de integratie met bestaande reclame aan- en verkoopsystemen zodat DCO for Video campagnes nu op een programmatic manier benaderd kunnen worden.


AdSomeNoise zette recent de eerste DCO for Video campagne op poten voor Quick-Step. De gebruiker kreeg in de laatste frames van de video informatie over de dichtstbijzijnde dealer te zien, aan de hand van geolocatie als signaal. Deze videoadvertenties draaiden op verschillende sites van het DPG netwerk.


“Voor Samsung gaan we nog een stuk verder”, zegt Steven Verbruggen, founder van AdSomeNoise. “Het netwerk van premium publishers waar de Video DCO kan op draaien is de laatste maanden serieus uitgebreid, waardoor een groter nationaal bereik kan ingekocht worden. Ook op technologisch vlak gaat dit project een stap verder. Zo combineren we nu verschillende signalen en data om tot een hyperrelevante videoadvertentie te komen: device targeting, product life cycle, consumentenprofiel …”


“Doelgroep segmentatie en personalisatie waren moeilijk te combineren in online video”, zegt Fabio Pellegrini, Programmatic & DCO Lead Benelux bij Samsung. “Maar met de Video DCO-technologie van AdSomeNoise slagen we erin om op schaal gepersonaliseerde videoadvertenties in te zetten binnen de verschillende fases van de customer journey. Bovendien kunnen we dankzij Video DCO nu ook makkelijker onze eigen data in videocampagnes targetten, wat een belangrijk onderdeel vormt binnen onze strategie.”


Michael Wantens, digital ATL manager bij Samsung vult aan. “Na grondig de markt verkend te hebben vonden we bij AdSomeNoise de ideale oplossing. Nu het DCO opzet op punt staat kan de videoadvertentie enorm snel worden aangepast naar nieuwe modellen, promoties, andere USP's … die allemaal aan de juiste audiences worden gekoppeld. Dat maakt het creatieproces heel kostenefficiënt.


De campagne werd door Space, het media agentschap van Samsung, ingekocht via DV360. “Door te werken met DCO for Video kunnen we awareness, personalisatie en een sales-driven aanpak combineren. Op schaal. We zetten dus een grote stap in het optimaal gebruiken van data en creatie om de campagneresultaten te maximaliseren.” zegt Jonathan Jacoby, digital transformation manager bij Space.


AdSomeNoise zal DCO for Video voor eigen klanten gebruiken, maar biedt deze know-how ook graag aan andere bureaus aan.


media

Stay in touch


So, you like to hear us talk huh? What about entering our newsletter?

symbol

Like what you see?

We help navigate customer journeys in a connected world by integrating creativity, media and technology.

Contact us